Nieuws

Nieuw

EMPLOIS - Le CdL engage des étudiants

Le CdL engage plusieurs étudiants (H/F/X) pour les mois de juillet, août et septembre pour travailler au sein de ses 2 laboratoires (denrées alimentaires et lait cru).

Les étudiants intéressés devront préférentiellement avoir un parcours à orientation scientifique, voire même idéalement spécifique aux activités de laboratoire. Une formation adéquate sera donnée sur place.

Intéressé(e) ? Contacte Stéphanie, notre responsable laboratoires stephanie.dellicour@comitedulait.be
20/06/2024
Nieuw

Lokale vedia TV reportage over CdL

Op 24 april 2024 maakte de lokale televisiezender Vedia een uitstekende reportage over CdL en zijn activiteiten, die te vaak niet goed gekend zijn.
Hoewel erg kort, geeft het een goed overzicht van onze missie en onze verschillende diensten.

Je kunt de reportage bekijken via onderstaande link.

Reportage Vedia
24/04/2024
Nieuw

60 jaar van CdL

Op vrijdag 19 april vierden we het 60-jarig bestaan van CdL tijdens een evenement dat werd georganiseerd na onze statutaire AV.
We maakten ook van de gelegenheid gebruik om Emile Piraux, onze vertrekkende directeur, en Annette Königs, onze adjunct-directeur, te bedanken. Beiden gaan in november 2024 met pensioen en dit was hun laatste AV (in hun huidige functie).

Het evenement was een gelegenheid voor Emile Piraux om de geschiedenis van CdL te vertellen aan de hand van een korte film. Vertegenwoordigers van de zuivelsector (CBL - Lien Callewaert), de landbouwsector (Bauernbund, FWA, FJA, FUGEA) en de voedingsindustrie (Fevia - Anne Reul) presenteerden vervolgens de uitdagingen en kansen voor hun respectieve sectoren.
Jean-François Heymans, onze nieuwe directeur die op 1 april in functie trad, ontwikkelde de visie voor de toekomst van CdL. Deze is gebaseerd op drie grote thema's: 1/ Het versterken en ontwikkelen van het CdL 2/ Het versterken van de diensten voor de zuivelinterprofessie 3/ Het ontwikkelen van diensten voor voedselverwerkers (in het bijzonder labs via ons 'Agrolab' lab en certificering van labels zoals biologisch).
Onze leidraad: een menselijke en gepersonaliseerde aanpak behouden en ontwikkelen, een kwaliteitsdienst die betrouwbaar is, afgestemd op de behoeften en gericht op uitmuntendheid.
Tot slot konden de aanwezige ministers, de burgemeester van Herve en de vicevoorzitter van CdL discussiëren en hun standpunten delen over de uitdagingen en problemen waarmee de landbouw en de agrovoedingsindustrie worden geconfronteerd.

Andere genodigden waren leden van onze AV, onze medewerkers en talrijke vertegenwoordigers van partnerorganisaties op het hoogste niveau (AWE, CRA-W, ARSIA, MCC, SPW, AFSCA, enz.).

Deze zeer lonende middag werd afgesloten met een walking diner.

Pictures fb

LinkedIn
19/04/2024

Formation

Formation sur les Bonnes pratiques d'Hygiène en production primaire le 01/12/23 à Ciney et le 05/12/23 à Ath.
25/10/2023

Invitation assemblée sectorielle

Le Collège des Producteurs vous invite à sa 19ème assemblée sectorielle "Bovins laitiers"
le 17/11/2023 de 10 heures à 15 heures
24/10/2023